Bedrijfshulpverlener

Scholing van werknemers tot BHV'er is wettelijk verplicht!

Alert verzorgt BHV opleidingen inclusief het gebruik van een AED (Automatische Externe Defibrillator) en kleine blusmiddelen. Wij verzorgen twee soorten BHV opleidingen.

De cursus Basis BHV is bedoeld voor iedere nieuwe BHV’er en bestaat in principe uit twee lesdagen. De eerste dag komen brand en ontruiming aan de orde. De tweede dag is ingevuld met EHBO handelingen, inclusief het gebruik van een AED. Basis BHV in één dag is mogelijk met gedegen zelfstudie van de theorie.

De cursus Herhaling BHV is bedoeld als opfriscursus voor bestaande bedrijfshulpverleners. De Arbowet verplicht BHV’ers hun kennis en vaardigheden op peil te houden om taken naar behoren te kunnen uitvoeren. Met een jaarlijkse herhalingscursus wordt aan deze eis voldaan.

Onze BHV cursussen worden afgesloten met een certificaat van het NIBHV (Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening).

Het aantal bedrijfshulpverleners dat een bedrijf in dienst moet hebben is afhankelijk van de aard, ligging en grootte van de organisatie. De continuïteit bij verlof van bedrijfshulpverleners speelt hierbij ook een rol. Met een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) kunnen wij bepalen hoeveel BHV’ers binnen uw organisatie noodzakelijk zijn.

In de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) staat dat werkgevers er voor moeten zorgen dat meerdere werknemers opgeleid zijn tot bedrijfshulpverlener. Deze werknemers zijn inzetbaar voor eerste hulp bij ongevallen, brandbestrijding, evacuatie van aanwezigen en de communicatie met externe hulpverleners (brandweer, politie en ambulance).

 

Teambuilding BHV, bedrijfshulpverlening 2.0!

Bent u op zoek naar een leerzaam teambuildings-evenement voor de BHV’ers binnen uw organisatie? Dan bent u bij Alert aan het juiste adres.

Wij verzorgen teambuildingsdagen en -avonden voor groepen om kennis te maken met het redden van hoogte, het redden uit besloten ruimten en het hijsen en laten afdalen van gewonde personen. Het gebruik van verschillende touwsystemen voor deze reddingsacties is onderdeel van deze ervaring.

Informeer naar mogelijke data voor dit unieke evenement!